بی گمان فرش بافی و قالی بافی یکی از مهم ترین قطب های صنایع دستی ایران است که به سایر کشورها صادر میشود، هر چند درسال های اخیر به دلیل شرایط تحریم، فرش دستباف ایرانی کمی مهجور مانده است، اما این چیزی از هنر و اصالت ایرانی که در این فرش ها ها به کار رفته است ، کم نمیکند.
زمانی که صحبت از فرش اصیل ایرانی میشود معمولاً فرش سنتی ایرانی با رنگ های تند طرح های متقارن و جزئیات زیاد در ذهنمان نقش می بندد.
در خانه اغلب پدربزرگ ها و مادربزرگ هایمان فرش سنتی ایرانی با رنگ آمیزی تند و گرم وخصوصاً طرح لچک ترنج وجود داشت؛ که باسلیقه و دکوراسیون آن خانه ها،متناسب بود و فضایی گرم و صمیمی تداعی می کرد.
درست است که نمیتوان زیبایی فرش سنتی ایرانی را منکر شد و سلیقه بسیاری از ایرانیها هنوز هم همان فرش های سنتی است، اما،امروزه با گسترش فرهنگ آپارتمان نشینی و کوچک شدن فضای منزل ، دکوراسیون خانه ها تغییر کرده و به سمت ساده گرایی(مینیمالیست) پیش می رود
از آنجایی که امروزه با تغییر سبک زندگی ، دکوراسیون منزل تغییر کرده است ، نیاز به فرشی که با این دکوراسیون
هم خوانی داشته باشد احساس می شود . هر چه قدر که به سمت مدرنیته میرویم ، استفاده از وسایل و المان های ساده و مینیمال متداول تر می شود .
از طرفی فرش دستباف ایرانی ، یک سرمایه بی بدیل برای خانواده های ایرانیست که با گذر زمان نه تنها از ارزش آن کاسته نمی شودبلکه به آن افزوده نیز می شود .
اینکه می گوییم فرش دستباف مدرن ، منظور فرش های دستبافی است که با دکوراسیون های مدرن و مینیمال هم خوانی داشته باشد .
معمولاً طرح فرش دستباف مدرن برخلاف فرش سنتی ایرانی ، نامتقارن ، پراکنده ، همراه با شکل های هندسی است که توسط بافندهبداهه بافی (فرشی که بدون نقشه بافته شود)شده است.
ویژگی های ذکر شده را می توان در فرش های عشایری (فرش قشقایی، فرش کردستان ،فرش نهاوند، فرش بختیاری و …) مشاهده کرد .
فرش های عشایری و روستایی به دلیل اشکال هندسی و تنالیته رنگی خاص مثل فرش لاکی خود، خصوصا بین نسل جوان محبوبیت زیادی پیدا کرده است.
مجموعه هنر پارسه دستباف هنر پارسه ، نزدیک به یک قرن است که عرضه کننده مستقیم انواع فرش عشایری و روستایی دستباف ازبافنده از بافنده می باشد .
گالری هنر پارسه مکانی برای خرید فرش دستباف از بافنده